Tisková informace č. 4: Na Kopné odstartuje celkem 112 posádek!

Administrativní a technickou přejímkou na XV. IMPROMAT Rallysprint Kopná ve Slušovicích prošlo celkem 112 posádek ze tří států. K největším favoritům čtvrtého dílu sedmidílného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky v rallysprintech 2007 patří vedoucí jezdec průběžné klasifikace Karel Trněný (Škoda Octavia WRC) a Jan Kopecký (Škoda Fabia Kit Car). K aspirantům na čelní příčky patří dále Slovák Peter Gavlák, Miroslav Cais, Petr Hozák, Jan Jelínek (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Roman Odložilík (Renault Clio S1600) a Antonín Tlusťák (Škoda Fabia Kit Car).

Slušovický rallysprint je rovněž součástí K4 Poháru České republiky v rally. Zde patří k hlavním favoritům Pavel Dohnal (Mitsubishi Lancer EVO IX) a Martin Vlček (Subaru Impreza WRX). Ve večerních hodinách proběhla ve Slušovicích veřejná tisková konference, kde byly představeny posádky z čela startovního pole. Představení se zúčastnil i okruhový jezdec Tomáš Kostka, který plánoval ve Slušovicích účast s vozem Citroen Xsara WRC. Vzhledem k testovacím povinnostem na okruhu v italské Monze se česká premiéra xsary WRC nekoná.

IMPROMAT Rallysprint Kopná startuje v sobotu 30. června v 9 hodin ze slušovického náměstí. Pořadatelé z Rallysprintu Klubu v AČR připravili náročnou trať v délce 200 km, která obsahuje 7 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 77 km. Na cílové rampě se první posádka objeví v 15:20 hodin.

Ve Slušovicích 29. června 2007

Roman ORDELT
tiskový mluvčí
IMPROMAT Rallysprint Kopná








© 2007 Jakub Hofbauer
AutoSport.cz
Pors Plus s.r.o.