Vítejte!

IMPROMAT Rallysprint Kopná patří k nejpopulárnějším soutěžím v naší zemi. Letos konaný již patnáctý ročník tohoto podniku se pojede 30. června 2007. Soutěž je zařazena jako již tradičně do Mio GPS Mistrovství ČR ve Sprintrally, dále do Mistrovství České republiky v rally historických automobilů a pojede se také jako volný podnik Zóny střední Evropy. Novinkou je Pohár mládeže v rally určený pro mladé jezdce od šestnácti do osmnáci let.

Pořadatelem IMPROMAT Rallysprintu Kopná je Rallysprint Klub v AČR Trnava. Trať soutěže je umístěná na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů, zhruba 20 kilometrů severovýchodně od krajského města Zlín. Zázemí rally se nachází ve Slušovicích v areálu dostihové dráhy, kam bude situováno ředitelství závodu, servisní zóna a uzavřené parkoviště. Letos poprvé soutěž zavítá také do samého centra Slušovic, kde se na tamějším náměstí odehraje slavnostní start a také cíl celé rally.

Na posádky letos čeká sedm rychlostních zkoušek vytýčených na čtyřech úsecích. Celková délka měřených testů je 77,55 kilometrů, kompletní trať je dlouhá lehce přes 200 kilometrů. Rychlostní zkoušky doznaly několika změn, mimo jiné se do itineráře po několikaleté pauze vrací test Raková, zcela nová pasáž pak na diváky a soutěžící čeká v obci Podkopná Lhota.

Pokud chcete být informováni o aktuálním dění okolo patnáctého ročníku IMPROMAT Rallysprintu Kopná, sledujte oficiální stránky v sekci Novinky!








© 2007 Jakub Hofbauer
AutoSport.cz
Pors Plus s.r.o.