Do úvodního podnik letošního šestidílného seriálu RI OKNA Rallysprint série – XXIII. AGEUS Rallysprint 2017 v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty odstartuje celkem 88 posádek, které prošly administrativními a technickými přejímkami. V rámci Poháru 2+ pojede třináct posádek, v Poháru pořadatele najdeme tři posádky a o body v Rallysprint sérii bude zápolit celkem 72 posádek.

K největších aspirantům na prvenství v absolutní klasifikaci patří Tomáš Kostka (Škoda Fabia R5), který vyhrál poslední dva odjeté ročníky Kopné, dále Jaromír Tarabus, Martin Vlček (oba Ford Fiesta R5), Antonín Tlusťák, polský jezdec Filip Nivette a Jaroslav Melichárek ze Slovenska (všichni Škoda Fabia R5). K favoritům Rallysprint série se řadí loňský vítěz Patrik Rujbr (Renault Clio R3T), dále úřadující vicemistr Egon Smékal (Citroën DS3 R3T Max), René Dohnal (Peugeot 208 R2) a Radomír Kupec (Opel Adam R2).

Z původně přihlášených 93 posádek se omluvilo pouze pět. Z čela startovní pole nechybí nikdo, první scházející posádka má startovní číslo až 37. Ve startovní listině došlo k upřesnění vozů oproti původnímu seznamu přihlášených u dvou jezdců, Radomír Kupec a Lukáš Nekvapil představí vozy Opel Adam R2. Zkušený spolujezdec Martin Tureček bude navigovat Petra Trnovce, Jiří Stross poté Tomáše Pospíšilíka, Miroslav Drmla pojede s Martinem Vopatřilem a David Bodnár se posadí vedle Daniela Zapletala. U dvou posádek došlo ke změně spolujezdce, Vratka Kubíka bude navigovat Silvie Hlavičková, Karla Hocka poté zkušená Marcela Ehlová.

AGEUS Rallysprint 2017 startuje v sobotu 8. dubna v 9 hodin z náměstí Svobody ve Slušovicích, na soutěžní posádky čeká 173 km dlouhá trať, která obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích s názvy Zádveřice, Kameňák, Kopná a Hvozdná v celkové délce 70 km. V cíli soutěže se objeví první vůz v 15:17 hodin.

Posádky, které si nepřevzaly itinerář:
Radim Koutek, Martin Zígler (Renault Clio Sport, startovní číslo 37), Radim Koutek
Dan Suchý, Miroslav Koutský (Honda Civic Type-R, startovní číslo 39), Dan Suchý
Jiří Perník, Lukáš Votava (Škoda 130 LR, startovní číslo 46), Jiří Perník
Roman Vaněk, Alexander Čapka (Škoda 130 LR, startovní číslo 74), Roman Vaněk
Jan Klimeš, Filip Kahánek (Škoda Fabia, startovní číslo 94), Jan Klimeš