Diváci

VAROVÁNÍ: Motoristický sport může být nebezpečný. Automobilovou soutěž sledujete na vlastní nebezpečí, proto dbejte zvýšené opatrnosti, nevstupujte do zakázaných prostor a nebezpečných míst, dodržujte pokyny pořadatelů a buďte jim nápomocni. Místo na rychlostní zkoušce si dopředu pečlivě vyberte a zaujměte je včas před uzavřením trati, tedy hodinu před průjezdem 1. jezdce.

Časový harmonogram (PDF, 160 kB) Celková mapa (JPG, 640 kB)

RZ 1, 5 Májová (6.80 km)

Čas 1. jezdce: 9:20 a 11:53.

Stejně jako v minulém roce zahájí celý podnik náročná rychlostní zkouška Májová, která se ale tentokrát pojede v opačném směru. Start RZ se nachází nedaleko silnice č. 489 v místní části Nivky. Trať poté stoupá rychlými úseky na kopec Májová a následně se technickým sjezdem vrácí do údolí, kde končí na místní komunikaci nedaleko obce Kašava. Celý test se nachází v hustém lese bez přístupových komunikací, na zkoušku se tedy lze dostat pouze od startu nebo cíle, ale pouze před plánovaným uzavřením komunikace!

RZ 2, 6 Podhoran (4.60 km)

Čas 1. jezdce: 9:45 a 12:22.

Rychlostní zkouška Podhoran se v letošním roce pojede jako jediná nezměněná. Startuje na místní komunikaci v obci Držková, ze které stoupá mezi pastvinami do místní části Ráztoka. Poté následuje technická část, jejíž součástí je i tradiční divácké místo (1), přístupné pěšky od obce Vlčková. Vložka je zakončena technickým sjezdem (2) k zemědělskému družstvu u obce Kašava, ve kterém bude umístěn cíl. Rychlostní zkouška je přístupná pouze pěšky od obcí Držková a Vlčková.
POZOR! V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEBUDE DIVÁKŮM UMOŽNĚN PŘÍSTUP PŘES ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO KAŠAVA!

Přehledná pasáž mezi pastvinami nad obcí Vlčková. Místo je přístupné pouze pěšky před uzavřením rychlostní zkoušky!

Technický sjezd k obci Kašava. Přístup pouze pěšky od obce Vlčková.
POZOR! V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEBUDE DIVÁKŮM UMOŽNĚN PŘÍSTUP PŘES ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO KAŠAVA!

RZ 3, 7, 9 Kopná (11.15 km)

Čas 1. jezdce: 10:00, 12:37 a 14:47

Rychlostní zkouška Kopná je základním stavebním kamenem trati valašského rallysprintu a i letos se jako jediná pojede třikrát. Po několika letech se ale ve všech průjezdech pojede ve stejné podobě. RZ začíná na konci obce Kašava, odkud rychlými zatáčkami stoupá nad Podkopnou Lhotu (1), kde posádky letos poprvé projedou přes nově vybudovaný vracák v divácky velice atraktivním prostředí. Odtud RZ klesá technickým sjezdem do centra Podkopné Lhoty, kde na posádky čeká zajímavý úsek s rychlým příjezdem do "vracáku" následovaný technickou pasáží na místní komunikaci (2) vedoucí opět na hřeben nad Podkopnou Lhotou. Odtud následuje sjezd do tradičního diváckého místa (3), které i letos bude komentované a bude disponovat měřeným mezičasem. Odtud soutěžní vozy naposledy sjedou do Podkopné Lhoty, odkud zamíří po hlavní silnici do Trnavy, kde se nachází prudké odbočení doleva (4) a rychlá pasáž na místní komunikaci. Za obcí trať uhýbá doprava na úzkou lesní asfaltku a šplhá k vrcholu Papradná. Tam se trať opět stáčí doprava a rychlým sjezdem na srdce míří k rekreačnímu areálu Všemina, kde se nachází cíl.

HOT TIP RALLYSPRINTU KOPNÁ! Rychlý příjezd nad Podkopnou Lhotu s nově vybudovaným vracákem. Atraktivní a přehledné místo pro velké množství diváků, k dispozici občerstvení a WC. Přístup pouze po trati RZ před jejím uzavřením či pěšky diváckou stezkou od diváckého místa (3).

Rychlý příjezd do technické pasáže se dvěma vracáky v obci Podkopná Lhota. Přístup pouze po trati RZ před jejím uzavřením nebo po značené divácké stezce od diváckého místa (3).

OFICIÁLNÍ DIVÁCKÉ MÍSTO RALLYSPRINTU KOPNÁ! Komentovaná zóna s měřeným mezičasem. K dispozici parkování na louce, značený příjezd po místní komunikaci z obce Trnava.

Ostré odbočení na kostkách v obci Trnava. Volný přístup od Slušovic.

 

RZ 4, 8 Zádveřice (10,05 km)

Čas 1. jezdce: 11:20 a 14:02.

Rychlostní zkouška Zádveřice je otočenou variantou loňské RZ Raková. Začíná na široké silnici v technickém stoupání za Slušovicemi. Ostré pravé odbočení (1) přivede posádky mezi pastviny do rychlé pasáže, která je zakončena známým diváckým místem "u stromu" nad obcí Raková (2). Do ní vozy následně sjedou a po široké silnici pokračují do Zádveřic, kde ve slavném "Trojanové" vracáku trať uhýbá na místní komunikaci (3). Po několika kilometrech se RZ napojuje na širokou silnici, ze které krátce nato ostře zahýbá vlevo na zemědělskou komunikaci (4). Po prudkém sjezdu do údolí trať stoupá na protější hřeben, na kterém je i jedno z mála přístupných míst, ostré odbočení vlevo (5). Z Chrastěšovských pasek poté trať klesá rychlým úzkým sjezdem k Vizovicím, kde je cíl RZ.

Ostré odbočení na zemědělskou cestu s následnou rychlou pasáží. Přístup pouze po trati RZ před jejím uzavřením!

Dobrždění z velké rychlosti do náročné levé zatáčky. Volný přístup po místní komunikaci od Zádveřic.

Atraktivní "vracák" na konci obce Zádveřice.

Ostré odbočení z hlavní silnice na místní komunikaci. Volný přístup od Vizovic.

Ostré odbočení na místní komunikaci. Volný přístup po obslužné cestě od Vizovic.