Diváci

Časový harmonogram (PDF, 130 kB) Celková mapa (JPG, 630 kB)

RZ 1, 5 Májová (6.40 km)

Čas 1. jezdce: 9:20 a 11:53.

V letošním roce jsou úseky Majová a Podhoran rozděleny na dvě samostatné rychlostní zkoušky, přičemž náročná Májová celou soutěž zahájí. Měřený test startuje na úzké místní komunikaci kousek za obcí Kašava. Nedlouho poté zkouška vjíždí do lesa, kterým stoupá na kopec Májová. Druhou polovinu vložky tvoří velice náročný rychlý sjezd na srdce, který posádky přivede do cíle v oblasti Nivky nedaleko silnice č. 489. Celá RZ je bohužel bez jakýchkoliv přístupových komunikací, na zkoušku je možné se dostat pouze po její trati před uzavřením komunikace!

RZ 2, 6 Podhoran (4.60 km)

Čas 1. jezdce: 9:35 a 12:08.

Rychlostní zkouška Podhoran startuje na místní komunikaci v obci Držková, ze které stoupá mezi pastvinami do místní části Ráztoka. Poté následuje technická část, jejíž součástí je i tradiční divácké místo (1), přístupné pěšky od obce Vlčková. Vložka je zakončena technickým sjezdem (2) k zemědělskému družstvu u obce Kašava, ve kterém bude umístěn cíl. Rychlostní zkouška je přístupná pouze pěšky od obcí Držková a Vlčková.
POZOR! V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEBUDE DIVÁKŮM UMOŽNĚN PŘÍSTUP PŘES ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO KAŠAVA!

Přehledná pasáž mezi pastvinami nad obcí Vlčková. Místo je přístupné pouze pěšky před uzavřením rychlostní zkoušky!

Technický sjezd k obci Kašava. Přístup pouze pěšky od obce Vlčková.
POZOR! V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEBUDE DIVÁKŮM UMOŽNĚN PŘÍSTUP PŘES ZEMĚDĚLSKÉ DRUŽSTVO KAŠAVA!

RZ 3, 7 Kopná I (11.15 km)

Čas 1. jezdce: 9:48 a 12:21

Rychlostní zkouška Kopná je základním stavebním kamenem trati valašského rallysprintu. V letošní sezoně se na tento úsek vydají posádky celkem třikrát a stejně jako v minulých ročnících se pojede ve dvou verzích. Kopná I, která je v itineráři zařazena dvakrát, začíná na konci obce Kašava, odkud rychlými zatáčkami stoupá nad Podkopnou Lhotu (1). Odtud klesá technickým sjezdem do centra Podkopné Lhoty, kde na posádky čeká loni poprvé zařazený úsek s rychlým příjezdem do "vracáku" následovaný technickou pasáží na místní komunikaci (2) vedoucí opět na hřeben nad Podkopnou Lhotou. Odtud následuje sjezd po nově vyasfaltované do tradičního diváckého místa (3), které i letos bude komentované a bude disponovat měřeným mezičasem. Odtud soutěžní vozy naposledy sjedou do Podkopné Lhoty, odkud zamíří po hlavní silnici do Trnavy, kde se nachází prudké odbočení doleva (4) a rychlá pasáž na místní komunikaci. Za obcí trať uhýbá doprava a šplhá k vrcholu Papradná. Tam se trať opět stáčí doprava a rychlým sjezdem na srdce míří k rekreačnímu areálu Všemina, kde se nachází cíl.

Rychlý příjezd nad Podkopnou Lhotu a náročná levá zatáčka za horizontem. Přístup pouze po trati RZ před jejím uzavřením či pěšky od diváckého místa (3)

Rychlý příjezd do technické pasáže se dvěma vracáky v obci Podkopná Lhota. Přístup pouze po trati RZ před jejím uzavřením nebo po značené stezce od diváckého místa (3).

OFICIÁLNÍ DIVÁCKÉ MÍSTO RALLYSPRINTU KOPNÁ! Komentovaná zóna s měřeným mezičasem. K dispozici parkování na louce, příjezd po místní komunikaci z obce Trnava.

Ostré odbočení na kostkách v obci Trnava. Příjezd od Slušovic.

 

RZ 4, 8 Raková (10,45 km)

Čas 1. jezdce: 11:20 a 13:53.

Rychlostní zkouška Raková začíná ve Vizovicích a po úzké místní komunikaci stoupá na Chrastěšovské paseky. Jedno z mála přístupných míst v této oblati představuje křižovatka (1), na nichž posádky ostře odbočují doprava. Trať RZ poté klesá do údolí a následně prudce stoupá na kopec, kde se napojuje na hlavní silnici z Vizovic do Zádveřic (2). Po několika stech metrech RZ tuto komunikaci opouští a rychlým odbočením přes hranu přechází na místní komunikaci, která po několika kilometrech ústí ve slavném "Trojanově" vracáku na konci obce Zádveřice (3). Poté následuje rychlá pasáž, která posádky přivede do obce Raková. Tou vozy projedou a zamíří mezi rozlehlé pastviny, kde na ně čeká i ostré dobrždění do pravého vracáku (4). Za ním následuje další rychlá pasáž, zakončená ostrým levým odbočením na hlavní silnici vedoucí do Slušovic (5). Po ní posádky pojedou rychlým a zároveň náročným sjezdem až do cíle RZ.

Ostré odbočení na místní komunikaci. Přístup po obslužné cestě od Vizovic.

Napojení úzké místní komunikace na hlavní silnici. Přístup od Vizovic.

Atraktivní "vracák" na konci obce Zádveřice.

Dobrždění z velké rychlosti do náročné pravé zatáčky. Přístup po místní komunikaci od Zádveřic.

Po rychlé pasáži následující ostré odbočení na hlavní silnici. Přístup pouze po trati RZ před jejím uzavřením!

 

RZ 9 Kopná II (10.60 km)

Čas 1. jezdce: 14:26

Rychlostní zkouška Kopná II se jede ve stejném směru jako při RZ 3 a 7, odlišná je pouze část nad Podkopnou Lhotou. Posádky po příjezdu na autobusovou točnu (1) odbočí doprava a kolem hotelu Moravan přijedou ke komentovanému místu s mezičasem (3). Dále je zkouška opět shodná s RZ Kopná I.


Rychlý příjezd nad Podkopnou Lhotu a náročná levá zatáčka za horizontem. Přístup pouze po trati RZ před jejím uzavřením či pěšky od diváckého místa (3)

OFICIÁLNÍ DIVÁCKÉ MÍSTO RALLYSPRINTU KOPNÁ! Komentovaná zóna s měřeným mezičasem. K dispozici parkování na louce, příjezd po místní komunikaci z obce Trnava.