29. Síť21 Rallysprint Kopná 2024

Slušovice, 3. – 4. května 2024

Kopná se pojede v okolí Slušovic opět na pětníku

Druhým podnikem v sedmidílném kalendáři Autoklub Rallysprint série 2024 bude začátkem května Síť21 Rallysprint Kopná ve Slušovicích. V letošním roce napíše nejpopulárnější český rallysprint v termínu 3. až 4. května již devětadvacátý díl. Vedle tradičního zápočtu do šampionátu jednodenních rallysprintů a Poháru 2+ se započítává slušovický rallysprint do Autoklub Rallysprint série historických automobilů. Nejlepší posádky našich východních sousedů si podruhé rozdají na Moravě body v rámci Mezinárodního mistrovství Slovenska v rally (MMSR).

Číst dál

Antonín Tlusťák: Mikuláš Rally je především show pro diváky

Máme za sebou jednu z rozluček s letošní sezonou automobilových soutěží. Poslední listopadovou sobotu se konala ve Slušovicích Síť21 Mikuláš Rally 2023. Tradiční rozlučku na závěr sezony si nenechala ujít téměř šedesátka soutěžících. Vítězem se stala opět česko-slovenská posádka ve složení Ondřej Bisaha, Imrich Ferencz na voze Hyundai i20 R5, přičemž Bisaha slavil třetí vítězství v řadě a zásluhou hattricku se přiblížil v počtu výher Tomáši Kostkovi, který vyhrál hned pětkrát. Slušovická show se jela úspěšně opět pod křídly Rallyklubu východní Morava v AČR. O mikulášské rally jsme si povídali s Antonínem Tlusťákem, předsedou organizačního výboru a ředitelem soutěže. Zádveřický jezdec posbíral na soutěžních tratích řadu evropských a českých vavřínů, nyní jednačtyřicetiletý Tlusťák šéfuje pořadatelskému štábu na Rallysprintu Kopná a Mikuláš Rally.

Číst dál

Největší show předvedla bratrská posádka Krajčů

Pořadatelé volného podniku Síť21 Mikuláš Rally vypsali při letošním 13. ročníku slušovické show speciální ceny pro nejlepší posádky, které předvedou na okruzích kolem dostihovky největší show. Vítězem se stala bratrská posádka ve složení Petr Krajča, Jaroslav Krajča na voze Škoda 110 L z týmu Rally klub Paseky. Valašskou prémii na Bernardýnské rychlostní zkoušce získala smíšená posádka Dominik Slováček, Vanda Jugasová ve voze Opel Adam Cup. Rozdíl mezi průjezdy na tomto úseku byl v jejich podání 0,2 vteřiny!

Číst dál

Ondřej Bisaha slaví hattrick na Síť21 Mikuláš Rally

Kroměřížský jezdec Ondřej Bisaha vyhrál potřetí v řadě volný exhibiční podnik Síť21 Mikuláš Rally 2023 ve Slušovicích, jednu z rozluček se soutěžní sezonou. Se slovenským spolujezdcem Imrichem Ferenczem ve voze Hyundai i20 R5 obhájili loňské prvenství. Druhé místo obsadil s odstupem pouhé 1,2 vteřiny Martin Vlček na stejném voze, třetí příčku obsadil se ztrátou 11,4 vteřiny Miroslav Jakeš, který pilotoval vůz Ford Fiesta RS WRC. Letošní pořadí na medailových stupních kopírovalo umístění z loňského ročníku. Nejrychlejším jezdcem ve dvoukolkách se stal Mateusz Feruga z Polska na voze Peugeot 208 Rally4.

Číst dál

Přejímkami prošlo 58 posádek, přišlo pět omluvenek

Celkem 58 posádek z původně 63 přihlášených prošlo technickými a administrativními přejímky na třináctý ročník Síť21 Mikuláš Rally 2023 ve Slušovicích. Na volném podniku v závěru sezony zapsaném v kalendáři Autoklubu České republiky se představí i posádky ze Slovenska, Polska a spolujezdec z Německa. Pořadatelům z Rallyklubu východní Morava v AČR v čele s Antonínem Tlusťákem se omluvilo 5 soutěžících, z předních jezdců jen Jaroslav Pešl na voze Ford Fiesta Open N.        

Číst dál

Bernardýnská erzeta nabídne tradiční cenu

Dlouholetý chovatel a příznivec rally Josef Gerych z Trnavy je  známý svým vyhlášeným chovem psů.  Rychlostní zkouška z Trnavy do Kašavy s názvem Bernardýnská se jede v rámci Síť21 Mikuláš Rally přímo u chovatelské stanice těchto Svatobernardských psů. Pro jednoho z jezdců mikulášské show vypsal Gerych opět speciální valašskou prémii.

Číst dál

Areál kolem dostihovky opět centrem Síť21 Mikuláš Rally

Pořadatelé z Rallyklubu východní Morava v AČR připravili pro letošní Síť21 Mikuláš Rally 2023 trať vycházející z osvědčené podoby z předchozích ročníků. Mikulášská show se odjede ve Slušovicích a okolí v sobotu 25. Iistopadu. Třináctý ročník měří celkem 91,34 km a obsahuje 6 rychlostních zkoušek na úsecích Dostihovka okruh, Bernardýnská a Mikulášská v celkové délce 23,91 ostrých kilometrů.

Číst dál

Pořadatelé Mikuláše jsou připraveni na zimní nástrahy

Už tuto sobotu 25. listopadu se uskuteční ve Slušovicích volný exhibiční podnik pod názvem Síť21 Mikuláš Rally. Předpověď počasí slibuje v České republice před posledním listopadovým víkendem prudké ochlazení a během sobotního dopoledne má na Moravě napadnout i sníh. Pořadatelé z Rallyklubu východní Morava v AČR jsou nachystáni i na tuto zimní variantu soutěže, což se v předchozích letech při mikulášské show již několikrát stalo.    

Číst dál

Mikulášská show: Jakeš s WRC, obhájce Bisaha a plejáda dvoukolek

Zaplněný seznam přihlášených posádek, dva vozy specifikace WRC, šest soutěžních speciálů kategorie Rally2/R5 a především nabitá kategorie vozů s jednou poháněnou nápravou. Na startu se objeví vítěz předchozích dvou ročníků slušovické show Ondřej Bisaha, vítěz z roku 2017 Martin Vlček a dále Miroslav Jakeš v premiéře za volantem „wéercéčka“. To vše nabídne na závěr  rallyové sezony na Moravě volný exhibiční podnik Síť21 Mikuláš Rally 2023, který proběhne v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty již v sobotu 25. listopadu. Seznam přihlášených čítá celkem 63 posádek ze 4 států – České republiky, Slovenska, Polska a Německa.

Číst dál

Příjem přihlášek na Mikuláš Rally je v plném proudu

Se zveřejněním zvláštních ustanovení bylo spuštěno v polovině října přihlašování posádek na třináctý ročník Síť21 Mikuláš Rally 2023, který proběhne v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty v sobotu 25. listopadu. Pořadatelé z Rallyklubu východní Morava v AČR hlásí týden před uzávěrkou téměř čtyřicet přihlášených posádek, přičemž uzávěrka je stanovena na datum 15. listopad.

Číst dál
Stránky:1234567...16»