Tisková zpráva č. 4:
Do Kopné odstartuje 87 vozů, Kopecký zůstal v roli diváka

Zpět

Celkem 87 posádek včetně jednoho historického vozu prošlo technickou přejímkou XIV. IMPROMAT Rallysprint Kopná ve Slušovicích. Populární závod na Kopné je pátým podnikem Mediasport Mistrovství České republiky ve sprintrally 2006 a zároveň dalším pokračováním Rally Super Série mistrovství České republiky.

K největším favoritům slušovického rallysprintu se řadí Leoš Flídr (Škoda Octavia WRC), Gergély Szabó z Maďarska (Ford Focus WRC), vedoucí jezdec průběžné klasifikace českého šampionátu ve sprintrally Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX), Slovák Tibor Cserhalmi (Mitsubishi Lancer EVO VIII) a Miroslav Jandík (Mitsubishi Lancer EVO VII). S kartami mohou zamíchat na předních příčkách Karel Trněný (Škoda Octavia WRC), Jiří Volf (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Josef Peták, Roman Odložilík (oba Renault Clio S 1600) a další. Nové vozy Mitsubishi Lancer EVO IX představí v premiéře Vladimír Barvík a Jan Jelínek. Startovní číslo 1 zůstane osiřelé, neboť Jan Kopecký nakonec do závodu neodstartuje. Vůz Škoda Fabia Kit Car se nepodařilo připravit do optimálního stavu (problémy s elektronikou) a čtyřiadvacetiletý Kopecký zůstane v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty pouze v roli diváka.

IMPROMAT Rallysprint Kopná začíná v pátek 30. června podvečerním divácky atraktivním prologem na úseku Slušovice – Neubuz v délce 2,7 km. První vůz vyjede na trať rallysprintu ve Slušovicích v 19:04 hodin. Podstatná část závodu se odehraje v sobotu 1. července, kdy na jezdce čeká porce sedmi náročných rychlostních zkoušek. Začíná se v 8 hodin, úvodní sobotní erzeta startuje v 8:41 hodin. V cíli se objeví první vůz v 15 hodin, celkem letošní Kopná měří 215 km a obsahuje osm rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 72 km.

Roman Ordelt