Tisková zpráva Sparrow Racing Teamu:
Náročná Kopná pro Sparrow Racing Team

Zpět

Po loňském osvědčeném modelu se při rallysprintu Kopná závodilo v okolí Slušovic v pátek i v sobotu. Připravené náročné úseky vyhlášených rychlostních zkoušek v letošním roce komplikovalo „již tradičně“ počasí.

Již krátký páteční prolog naznačil, že ve třídě bude o bednu velká bitva. Největší želízko v ohni představoval pro Sparrow Racing Team Václav Dunovský a domácí soutěž využili ke startu Dan Zpěvák a Tomáš Hrabec. Po necelých třech pátečních ostrých kilometrech se posádky seřadily od třetího místa dolů. Všem bylo jasné, že o konečných výsledcích se bude rozhodovat až v sobotu.

Hned úvodní sobotní RZ Kopná ukázala jakým směrem se budou vyvíjet výsledky třídy N2. Na místy uklouzaném povrchu vyhrál Dunovský a dostal se do čela třídy. Smůlu si vybral ale na prvním průjezdu Májové - Podhoran, kde chytl defekt levé přední pneumatiky a celou druhou polovinu testu musel odjet po ráfku. Naopak pěkným třetím časem se blýskl na této zkoušce Tomáš Hrabec.

Do druhé sekce rychlostní zkoušek odstartoval Dunovský až ze šestého místa. Po nejkratším a nejrychlejším testu Hvozdná se pořadí neměnilo. Až druhý průjezd Kopné I a Májové s Podhoranem ukázal, že i přes velkou ztrátu po defektu se Václav Dunovský dostane v pořadí před týmové kolegy Dana Zpěváka a Tomáše Hrabce.

V závěrečné sekci rychlostních zkoušek byl nejzajímavější boj o čtvrté místo mezi Zpěvákem a Hrabcem. Na předposledním testu Hvozdná chyboval Hrabec, když probrzdil zatáčku a musel couvat. Před startem poslední zkoušky tak vedl Zpěvák o 3 vteřiny. O pořadí rozhodl až poslední nový náročný úsek RZ Kopná II. Zde chyboval do té doby druhý ve třídě Henzl. Véna Dunovský po dalším kvalitním čase tak vybojoval nakonec druhé místo v N2 a páté místo ve skupině N.

O třetí příčce se rozhodovalo až v závěrečných metrech, kde se smůla nalepila na paty posádky Hrabec-Hrabec. „Po odbočení v Trnavě na kostkách nám začalo auto jet na tři válce a závěru, kdy konec rychlostní zkoušky byl hodně do kopce nám chyběly vteřiny na Dana Zpěváka,“ komentoval situaci spolujezdec Zbyněk Hrabec.

Výsledky třídy N2:

1. Kulda – Maroušková 49:50.2
2. Dunovský – Stross + 29.8
3. Zpěvák – Zvonek + 57.7
4. Hrabec – Hrabec +1:09.1
5. Zbořil – Fárek +1:16.2
6. Henzl – Čečil +1:17.0
7. Trojanová – Balcarová +1:22.3
8. Bartončík – Hédl +1:32.6

Sparrow Racing Team, foto © Jiří Jermakov (www.AutoSport.CZ)