Tisková zpráva týmu Max Racing:
Posádka Fiala - Maříková překvapila na Kopné

Zpět

V letošním roce tým Max Racing tak trochu hybernuje. Proto posádky jezdící obvykle za tento tým využívají i dalších příležitostí ke svezení. Jednou z těchto možností byla nabídka týmu OVB - Zepos na zapůjčení vozu posádce Michal Fiala - Monika Maříková na Impromat Rallysprint Kopná s vozem Mitsubishi Lancer Evo 8 (s tímto vozem úspěšně startuje v MMČR Viktor Szabo).

K tomu Michal Fiala dodává: „Taková nabídka se neodmítá. Samozřejmě jsem přesně nevěděl, do čeho jdu, neboť s tímto vozem jsem nikdy nejel. Zároveň to ale byla tak trochu výzva vyzkoušet zase něco nového.“

Samotný závod se pro posádku vyvíjel vcelku příznivě. Na prologu začalo vlastně seznamování s vozem, neboť před závodem proběhlo pouze krátké testování, takže ztráta necelých sedm vteřin za vítězem byly uspokojivá a dávala šance do dalšího průběhu závodu. Druhý den začal zkouškou Kopná I, kde už se začalo závodit. Michalovi se docela dařilo, neboť zajel osmý čas ve třídě. „Bylo to docela zajímavé. Vzhledem k tomu, že jedeme poprvé s tímto autem, jede Michal docela rychle. Tak trochu nám jízda se čtyřkolkou připomíná naše starty s wrc a musím říci, že je to pěkné svezení,“ dodává spolujezdkyně Monika.

Třetí zkouška potvrdila, že se Michal s autem rychle sžívá a zajíždí pátý čas ve třídě, a to i přes to, že na RZ musel předjíždět auto startující před ním. Podobně se mu daří i na další RZ. Svůj velký talent ale Michal potvrzuje na páté RZ, kde zajíždí pátý čas absolutně a současně tím poráží kompletní špičku třídy N 4. Současně se tím posádka dostává do první desítky absolutního pořadí. „Tato vložka mi docela sedla, auto je připraveno mechaniky také dobře, takže jedeme docela v pohodě,“ říká Michal. Závod ale končí až v cíli. To se bohužel potvrdilo i v tomto případě. Pěkně rozjetý závod posádky Fiala - Maříková končí po sklouznutí auta v pravotočivé zatáčce do příkopu (stejné místo, které se stalo osudným i Volfovi).

Bohužel se nepodařilo auto z příkopu vyprostit, a tak končí veškeré naděje. Tuto událost komentuje Michal takto: „Dost mě to mrzí, po jediné drobné krizovce musíme skončit. Sám jsem nečekal, že budeme stačit špičce a bojovat s nimi o vteřinky. Na auto jsem si rychle zvykl, je konkurenceschopné a jede se mi s ním dobře.“

Co říci závěrem: „Musíme pochválit organizátory za hezký závod a dobře vybrané tratě. Kopná je svým způsobem specifická - náročná ,ale pěkná. Myslíme si, že tento závod patří mezi naše nejlepší sprinty. Pěkně jsme si zazávodili, a tak náš dík patří také celému týmu OVB - Zepos. Pro naše příznivce mohu prozradit, že v současné době se projednává možnost další spolupráce, a tak se ještě uvidíme na tratích zbývajících rallysprintů,“ dodává spolujezdkyně Monika.

MR - PR, foto © Jiří Jermakov (www.AutoSport.CZ)